Ev yapımı Meyve ve Fındıklı Granola

Granola, kendine özgü çıtır dokusu ve ceviz aroması sayesinde son zamanlarda geleneksel sabah tahıllarına bir alternatif olarak popülerlik kazanmaktadır. Lezzetli Ufresh kuru yemişleri ile hazırlayabileceğiniz ev yapımı granola hem lezzetli hem de besleyici bir kahvaltı ve ara öğün atıştırmalığı olabilir.

Meyve ve fındıklı granola, güne başlamanın sağlıklı bir yoludur. Yapması kolay ve sadece birkaç bileşen gerektirir. Ana maddeler yulaf, fındık, meyve ve hindistancevizi yağıdır. Bu bileşenler birlikte, sizi öğle yemeğine kadar tok tutacak besleyici yiyecekler oluşturur.

Meyve ve fındık granola, diyetinize sağlıklı yağlar, protein ve lif eklemenin harika bir yoludur. Bu tarif, çeşitli farklı kuruyemiş ve kuru meyvelerle birleştirerek mükemmel bir antioksidan kaynağı haline getirir. Aynı zamanda genel sağlığı korumak için önemli olan A ve C vitaminleri için iyi bir kaynaktır. Ayrıca yulaf ve kinoa gibi enerji sağlayan ve gün boyunca kendinizi tok hissetmenize yardımcı olan sağlıklı karbonhidratlar içerir.

Granola ayrıca çocuklarınıza daha fazla meyve ve sebze yemelerini sağlamanın harika bir yoludur. Tek yapmaları gereken en sevdikleri malzemeleri seçip kaselerine eklemek.

Meyve ve fındık granola birçok farklı şekilde yapılabilir, ancak bazı temel bileşenler her zaman dahil edilmelidir: Kuruyemişler (fındık, badem veya kaju gibi), tohumlar (chia veya keten gibi), kuru meyveler (kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm veya kızılcık gibi) , hindistan cevizi kurusu, bitter çikolata parçaları ve tarçın. Bu granolanın tadını çıkarmanın birçok yolu var. Kahvaltı, ara öğün veya tatlı olarak tüketebilirsiniz. Sağlıklı ve tok tutan bir yemek için yoğurt ve taze meyve ile süsleyebilirsiniz.

Ev yapımı granolanız için fındık, ceviz, badem, Antep fıstığı, ay çekirdeği, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ve kaju ürünlerini Ufresh web sitesinden ve mağazalarından bulabilirsiniz.

Bu granolanın içindeki malzemeler ve tarifi aşağıdaki gibidir.

İçindekiler:

  • 360 gram yulaf ezmesi.
  • 225 gram en sevdiğiniz çiğ kuruyemiş ve tohum (badem, Antep fıstığı ve ay çekirdeği).
  • 95 gram kuru meyve.
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu.
  • 1/2 yemek kaşığı tarçın (isteğe bağlı).
  • 125 ml hindistan cevizi yağı.
  • 125 ml bal.
  • 50 gram kavrulmuş hindistan cevizi (isteğe bağlı).

Tarif:

  • 160°C fanlı veya 180°C geleneksel fırın ısıtılır.
  • Büyük bir karıştırma kabında yulaf, fındık ve tohumları, tuzu ve tarçını birleştirerek karıştırın.
  • Yağ ve bal dökerek iyice karıştırın.
  • Granolayı unlanmış fırın tepsisine dökün ve eşit şekilde yayın.
  • Yaklaşık 21 ila 24 dakika hafifçe altın rengi olana kadar pişirin.
  • Granolanın tamamen soğumasını bekleyin (en az 45 dakika) daha sonra üzerine kuru meyve ve hindistancevizi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • Nefis granolanızı hava geçirmeyen bir kapta 1-2 hafta saklayın ve dilediğiniz zaman afiyetle yiyin.

Granola hazırlamak isterseniz granola tabağınızda tercih ettiğiniz çiğ kuruyemiş, kuru meyve ve çekirdekleri Ufresh online mağazamızdan satın alabilirsiniz.