Draje Çeşitleri Nelerdir, İçeriğinde Neler Var?

Draje Nedir?

Draje kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir. Eşsiz lezzeti ile damaklarımızda iz bırakan draje kelime anlamı olarak, üstü şeker kaplı, renkli ve parlak hap, genellikle çikolata ve şekerle kaplanmış kuruyemiş anlamlarını taşımaktadır.

Draje; çikolata ya da şeker ile kaplı içerisinde kuruyemiş, meyve gibi atıştırmalıkları bulunduran bir yiyecektir. Pek çok farklı çeşidi bulunan draje için genel bir tanımlama yapılamamaktadır. Farklı damak lezzetleri için özel aromalar ve kuruyemiş lezzetleri ile hazırlanan draje çeşitleri bulunmaktadır.

Genel olarak drajeler; dışı renkli şeker kaplı, genel olarak yuvarlak, köşeli ve taş şeklinde bulunan çikolatalı şekerlemelere denilir.

Draje Çeşitleri Nelerdir?

Draje şekerlemeleri kültürel çeşitliliklere ve damak zevklerine göre pek çok farklı çeşide sahiptir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz bu atıştırmalıklar kahve ve çay keyfimize eşlik eder. Farklı draje çeşitleri özgün tatları ve her zevke hitap eden çeşitleri ile bizleri lezzet yolculuklarına çıkarmaktadır. İçi meyve kaplı drajeler, içi çerez kaplı drajeler, çikolata kaplı drajeler, krema kaplı drajeler gibi içi ve dışı farklı kaplı pek çok draje çeşidi bulunmaktadır.

Draje çeşitleri içerisinde yaygın olarak kullanılan kuruyemişler; fındık ve bademdir. Fındık ve badem drajeleri özenle seçilmiş taptaze kuruyemişlerinin eşsiz çikolata şeker ve aromaları ile kaplanmasıyla elde edilir.

Draje çeşitleri; kahve çekirdeği, portakal, mango, badem, fındık, nar, limon, vanilya, tiramisu gibi pek çok aromalı içeriğe sahiptir. Drajelerin içerisinde yer alan özenle seçilmiş kuruyemişler, eşsiz meyve lezzetleri ve kahve çekirdekleri ile drajeler birbirinden farklı ve güzel aromalara sahip olmaktadır.


 


Draje badem narlı pütürlü, draje badem elmalı pütürlü, draje badem mango pütürlü, draje badem limonlu, draje badem portakallı pütürlü gibi meyve lezzeti ile zenginleştirilmiş draje çeşitleri mevcuttur.

Draje kahve mix, draje fındık cappucino, draje badem kırmızı şeker kaplı, çakıl taşı, draje fındık bitter çikolatalı, draje vanilyalı badem pütürlü, draje badem sütlü çikolatalı, draje badem beyaz şeker, draje fındık tiramisu, draje badem tiramisu, draje badem bitter gibi damaklarda iz bırakacak birbirinden lezzetli draje çeşitlerine Ufresh adresinden ulaşabilirsiniz.

Draje Nasıl Elde Edilir ?

Eşsiz lezzeti ve rengârenk görünümü ile soflarımızı süsleyen draje nasıl yapılır sorusuna değinecek olursak; hazırlanacak draje çeşidine uygun malzemeler hazırlanır. Bir tencere içerisinde toz şeker, bal ve su koyu bir kıvam alana dek pişirilir. Koyu kıvam alan karışım içerisine draje çeşidini belirleyecek uygun malzeme eklenir. Bir robot yardımı ile çekilen karışım düz bir zemine dökülür. İki parçaya ayrılan karışımın her bir parçası silindir rulo haline getirilir.


 


Drajenin dış kısmını kaplayacak tercihe göre seçilen çikolata benmari usulü ile eritilir ve ruloların üzerine sürülür. Drajeler istenilen şekilde kesilir ardından soğumaya bırakılır.