Bloglar

Blog

Malatya'da yetişiyor, Nazilli'de işleniyor faydaları saymakla bitmiyor

Malatya'da yetişiyor, Nazilli'de işleniyor faydaları saymakla bitmiyor

Malatya'da nüfusun önemli bir kısmının geçim kaynağı olan kayısı, Aydın'ın Nazilli ilçesinde işlendikten sonra önce tezgahlarda sonra da sofralardaki yerini alıyor. Daha çok ekonomiye ve istihdama olan katkıları ile gündeme gelen kayısının insan sağlığına olan faydaları da saymakla bitmiyor.

Devamını Oku

Kuru İncir Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kuru İncir Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Ufresh Firmasının Üretim Müdürü, Ziraat Mühendisi Dinçer Demirayak, kuru incir alırken bembeyaz incirlerin değil doğal rengini korumuş ürünlerin tercih edilmesini tavsiye ederek “Kuru incir, beyaz ve tertemiz görünümü peroksit adı verilen kimyasal madde sayesinde almaktadır. Bu nedenle ürünün doğal görünümlü olmasına özen gösterin” dedi.

Devamını Oku

Zeytinyağının dört düşmanı vardır

Zeytinyağının dört düşmanı vardır

Türkiye'de en fazla zeytin ağacı varlığına sahip Aydın'da uzmanlar kaliteli ürün elde etmek kadar zeytinyağındaki kaliteyi muhafaza etmenin önemini dile getirdi. Ufresh Üretim Müdürü Ziraat Mühendisi Dinçer Demirayak "Zeytinyağını doğru muhafaza etmek kaliteli üretim yapmak kadar önemlidir. Pek çok kişi bilmez ama zeytinyağının dört düşmanı vardır. Bunlar; hava, su, ışık, sıcaktır. Bu nedenle zeytinyağını muhafaza ederken bu dört düşmanından uzak tutunuz" dedi.

Devamını Oku

Kuru İncir Tüketiminin Denizcilere Faydası

Kuru İncir Tüketiminin Denizcilere Faydası

U-Fresh olarak doğallık ve değerli besin kaynakları en önemli önceliklerimizden biridir. Bu önceliğin yanında; sağlık ve hizmet bakımından da topluma ulaşmak önemsediğimiz bir nokta.

Devamını Oku

Dut Kurusuyla Gelen Mucize

Dut Kurusuyla Gelen Mucize

​Vitamin ve mineraller bakımından son derece zengin bir yemiş olan dut kurusu, pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Güneş altında kurutulan dutlar, uğradıkları kimyasal değişim nedeniyle sayısız şifalı özellik kazanıyor. Eğer kurutma işlemi dutlar toplandıktan sonra birkaç saat içinde yapılırsa, yaş dutun faydaları da kaybolmuyor.

Devamını Oku

Antioksidan Kapasitesi En Yüksek Yemiş: Yaban Mersini

Antioksidan Kapasitesi En Yüksek Yemiş: Yaban Mersini

​Sağlığa faydalı yemişler arasında en yüksek antioksidan miktarına sahip olan yaban mersini, üzümün bir alt çeşidi sayılıyor. Ülkemizde rakımı yüksek dağ yaylalarında yetiştirilen yaban mersini, göğen ve çoban üzümü adlarıyla da biliniyor. Bu lezzetli yemişin sağlığa olan faydalarını şöyle listeleyebiliriz: Yaban mersini, her şeyden önce kan şekerini düzenliyor. 

Devamını Oku

Zehri Yok Edebilme Özelliği ile Tahin

Zehri Yok Edebilme Özelliği ile Tahin

Susam tanelerinin ezilerek ve çeşitli işlemlerle akıcı bir kıvama gelmiş hali olan tahin, kahvaltı sofralarının ve özellikle de kış aylarının vazgeçilmez gıdaları arasında yer alıyor. Genellikle pekmez ile karıştırılarak kullanılsa da, tek başına tüketilmesi de mümkün ve besin değeri en yüksek gıdalardan biri olarak kabul ediliyor. 

Devamını Oku

Şifa Kaynağı Pekmez

Şifa Kaynağı Pekmez

​Şekere dönüşebilen tüm tarım ürünlerinden üretilebilen pekmez, kültürümüze özgü yoğun ve kıvamlı bir şurup. En çok üzüm, kuşburnu, incir, keçiboynuzu (harnup) veya dut gibi meyvelerden üretiliyor. Ancak pancar şekeri ve ardıçtan üretilen pekmezler de bulunuyor. Ezilen ve şırası çıkartılan meyvelerin saatler boyunca kaynatılması ile üretilen pekmez, mükemmel bir enerji kaynağı olarak kabul ediliyor. Nitekim 100 gram pekmezde 1.276 kJ (305 kalori) enerji bulunuyor.

Devamını Oku

Toplam 5 sayfadan 1. sayfa görüntüleniyor
Telif hakları saklıdır. © 2016 Uğur Entegre Gıda