Haberler

Haberler

Kahvaltınızı Tatlandıran Ufresh Reçelleri

Kahvaltınızı Tatlandıran Ufresh Reçelleri

​Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçel, lezzetli bir gıda olmasının yanı sıra pek çok faydaya da sahiptir. Reçel, meyvelerin kıvamlı bir şerbet içinde bozulmadan saklanmalarını sağlar. Diğer bir deyişle, meyvelerin sağlığa olan faydaları reçel halindeyken bile devam eder. Örneğin kayısı reçeli besleyici ve iştah açıcı bir etkiye sahiptir. Migrene karşı iyi gelir ve pek çok cilt rahatsızlığının tedavisinde kullanılır. 

Devamini Gör

U’Fresh, Birbirinden Farklı Altı Çeşit Zeytin Seçeneği İle Sofralarınıza Geliyor

U’Fresh, Birbirinden Farklı Altı Çeşit Zeytin Seçeneği İle Sofralarınıza Geliyor

​Zeytin sadece bir kahvaltılık gıda değil, kelimenin tam anlamıyla bir şifa deposudur. Akdeniz ve Ege insanlarının gençlik sırrı olduğu iddia edilen zeytin, faydalı gıdalar arasında ilk sırada gelir. Vitamin ve mineral yönünden zengin olması, güne enerji dolu bir başlangıç yapmanızı sağlar. Zeytin, serbest radikallerin zararlı etkilerini önleyici etkiye sahiptir. Diğer bir deyişle, öncelikle dolaşım sistemimiz bakımından oldukça faydalıdır.

Devamini Gör

Lokumun Tarihi ve Faydaları

Lokumun Tarihi ve Faydaları

​Lokum adı, Arapça “rahat-ul hulküm” sözcüğünden türetilmiş ve oldukça eski bir addır. Bu sözcük, “boğaz rahatlatan” anlamına gelir. Yaklaşık 600 yıldan bu yana Türkiye’de üretilmektedir ve geleneksel tatlılarımız arasındadır. Lokum ilk olarak 15. yüzyılda ortaya çıkmış olmasına rağmen, Osmanlı saraylarına girmesi 17. yüzyıl içerisinde gerçekleşmiştir. Yumuşak bir tatlı olmasının nedeni, padişahların, özellikle de I. Abdülhamit’in  özel isteği üzerine yapılmasıdır.

Devamini Gör

U’Fresh Lezzetli Atıştırmalıklar

U’Fresh Lezzetli Atıştırmalıklar

​Kuruyemiş, meyvelerin en saf, en öz halidir: Meyve ve çekirdeklerinin gün ışığı altında kurutulması veya kavrulması suretiyle üretilirler. Diğer bir deyişle, meyvelerin lezzetlerini ve tüm faydalarını içlerinde barındırmaya devam ederler. Hepsi de lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklardır, öğünler arasında keyifle ve güvenle tüketmeniz mümkündür. Her kuruyemişin insan sağlığına farklı farklı bir çok faydası da mevcuttur. Bu faydalardan bazıları...

Devamini Gör

Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının Faydaları

​Ülkemizde bolca yetişen zeytinin çekirdekleri ile birlikte farklı yöntemlerle sıkılması ile elde edilen zeytinyağı, “doğanın eczanesi” olarak adlandırılabilecek kadar faydalı bir gıdadır. Yeşilimsi-sarımtırak renklerde olanı makbuldür. Saflık derecesi arttıkça, rengi de koyulaşır. Ticari olarak natürel (sızma), rafine ve riviera (karma) olmak üzere üç çeşit halinde satılmaktadır. En makbulünün sızma zeytinyağı olduğu kabul edilmektedir. Ülkemiz, dünya zeytinyağı üretiminde 7. sıradadır.

Devamini Gör

Kestane Şekerinin Faydaları

Kestane Şekerinin Faydaları

Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımından imal edilen, kültürümüze has potasyum oranı en yüksek gıdalardan biridir bir tatlıdır. Evde dahi yapabilmeniz mümkündür. İçine şeker ilave edilmiş olması, kestanenin faydalarını etkilemez. Yani kestanenin faydaları, kestane şekeri halindeyken dahi etkili olacaktır. Kestane, bir vitamin ve mineral deposudur. Yağ oranı düşüktür ve zengin potasyum oranı yüksek besleyici bir diyet lifi kaynağıdır.

Devamini Gör

Süzme Tip İncirin Özellikleri

Süzme Tip İncirin Özellikleri

​İncir, bilindiği üzere dut familyasına ait bir meyvedir ve besin değerleri son derece yüksektir. Tarih boyunca insanoğlunun en çok tükettiği meyvelerden biri olmuştur. Kurutulmuş halinin besin değerleri ise, çok daha yüksektir. İncir, kurutulduğu zaman kalsiyum bakımından yaklaşık 5 kat daha zengin bir meyve haline gelir. Bu bakımdan inanılmaz bir enerji kaynağıdır. Süzme tip kuru incirin insan sağlığına olan faydalarını şöyle belirtmek mümkündür

Devamini Gör

Binbir Derde Deva: Hurma ve Faydaları

Binbir Derde Deva: Hurma ve Faydaları

Hurma, özel bir palmiye ağacının meyvesi olup, kuru ve sıcak iklimlerde yetişir. Ham hali açık renkte, olgunlaşmış hali ise kahverengidir. Kayısı, şeftali ve badem ile aynı aileye mensuptur. İnsanoğlunun en eski besin kaynaklarından biri olduğu düşünülmektedir. Nitekim arkeolojik çalışmalar, M.Ö. 6.000 yılında dahi hurmanın bir gıda olarak tüketildiğini göstermektedir. 

Devamini Gör

Toplam 3 sayfadan 1. sayfa görüntüleniyor
Telif hakları saklıdır. © 2016 Uğur Entegre Gıda