Haberler

Haberler

Dut Kurusuyla Gelen Mucize

Dut Kurusuyla Gelen Mucize

​Vitamin ve mineraller bakımından son derece zengin bir yemiş olan dut kurusu, pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Güneş altında kurutulan dutlar, uğradıkları kimyasal değişim nedeniyle sayısız şifalı özellik kazanıyor. Eğer kurutma işlemi dutlar toplandıktan sonra birkaç saat içinde yapılırsa, yaş dutun faydaları da kaybolmuyor.

Devamini Gör

Antioksidan Kapasitesi En Yüksek Yemiş: Yaban Mersini

Antioksidan Kapasitesi En Yüksek Yemiş: Yaban Mersini

​Sağlığa faydalı yemişler arasında en yüksek antioksidan miktarına sahip olan yaban mersini, üzümün bir alt çeşidi sayılıyor. Ülkemizde rakımı yüksek dağ yaylalarında yetiştirilen yaban mersini, göğen ve çoban üzümü adlarıyla da biliniyor. Bu lezzetli yemişin sağlığa olan faydalarını şöyle listeleyebiliriz: Yaban mersini, her şeyden önce kan şekerini düzenliyor. 

Devamini Gör

Zehri Yok Edebilme Özelliği ile Tahin

Zehri Yok Edebilme Özelliği ile Tahin

Susam tanelerinin ezilerek ve çeşitli işlemlerle akıcı bir kıvama gelmiş hali olan tahin, kahvaltı sofralarının ve özellikle de kış aylarının vazgeçilmez gıdaları arasında yer alıyor. Genellikle pekmez ile karıştırılarak kullanılsa da, tek başına tüketilmesi de mümkün ve besin değeri en yüksek gıdalardan biri olarak kabul ediliyor. 

Devamini Gör

Şifa Kaynağı Pekmez

Şifa Kaynağı Pekmez

​Şekere dönüşebilen tüm tarım ürünlerinden üretilebilen pekmez, kültürümüze özgü yoğun ve kıvamlı bir şurup. En çok üzüm, kuşburnu, incir, keçiboynuzu (harnup) veya dut gibi meyvelerden üretiliyor. Ancak pancar şekeri ve ardıçtan üretilen pekmezler de bulunuyor. Ezilen ve şırası çıkartılan meyvelerin saatler boyunca kaynatılması ile üretilen pekmez, mükemmel bir enerji kaynağı olarak kabul ediliyor. Nitekim 100 gram pekmezde 1.276 kJ (305 kalori) enerji bulunuyor.

Devamini Gör

Bilinmeyen Özellikleriyle Leblebi

Bilinmeyen Özellikleriyle Leblebi

​Leblebinin ilk defa Türkiye’de ortaya çıktığını ve 14. yüzyılda Şeyh Murat Gazi tarafından keşfedildiğini biliyor muydunuz? Nohutun kavrulması ile üretilen leblebi, gerek ülkemizde, gerekse de Akdeniz bölgesinde en sevilen kuruyemişlerin başında geliyor. Leblebi üretmek kolay bir iş değil: Nohutu günler boyunca terbiye etmek, defalarca tavlayarak ısıtmak ve kendine özgü o çıtır lezzete ulaşana dek soğutmak gerekiyor. 

Devamini Gör

Kendisi Küçük Faydası Büyük: Badem

Kendisi Küçük Faydası Büyük: Badem

​Bademin şeftali ile aynı familyaya ait olduğunu biliyor muydunuz? Şeftaliden farklı olarak dışı değil, iç çekirdeği yeniyor. Beyaz ve açık pembe renkli çiçeklere sahip olan badem ağaçları, en çok Akdeniz bölgesinde, özellikle de Türkiye’de yetişiyor. Badem bilinen en eski kuruyemişlerden biri, hatta eski Mısır döneminde dahi halk tarafından tüketiliyor. Ülkemiz dünyanın en büyük badem yetiştiricilerinden biri ve pek çok farklı badem türü Türkiye’de bulunabiliyor.

Devamini Gör

U’Fresh, Özenle Hazırladığı Gurme Lezzetleri Spesiyal Karışık Kategorisi İle Sizlerle Buluşturuyor

U’Fresh, Özenle Hazırladığı Gurme Lezzetleri Spesiyal Karışık Kategorisi İle Sizlerle Buluşturuyor

​Doğanın bize armağanı olan meyvelerin kurutulmuş halleri de en az taze halleri kadar lezzetli ve faydalıdır. Doğru tekniklerle kurutulduğu ve özenle seçildikleri takdirde, damak zevkiniz için benzersiz bir seçim haline gelirler. Üstelik daha uzun süre dayanır ve ihtiyaç duyduğunuz vitamin, diyet lifi ile mineralleri elde etmenizi sağlarlar.

Devamini Gör

Salataların Olmazsa Olmazı Nar Ekşisi

Salataların Olmazsa Olmazı Nar Ekşisi

​Mayhoş ve tatlı bir kıvamı olan, balzamik sirkeye alternatif teşkil eden ve bu yönüyle dünya mutfaklarında da kendine yer bulan nar ekşisi, kültürümüze has son derece özel bir lezzettir. Ekşi, ancak şekerli bir tadı vardır. Bu nedenle Güney Amerika mutfaklarında da sıklıkla kullanılır. Nitekim nar ekşisi ile ovulduktan sonra tütsülenerek pişirilen etler gibi tarifler dahi mevcuttur.

Devamini Gör

Toplam 4 sayfadan 1. sayfa görüntüleniyor
Telif hakları saklıdır. © 2016 Uğur Entegre Gıda